Wat wel was


Acantus wijn

Acantus had minister Frank Vandenbroucke niet nodig om ‘elkaar niet los te laten’. Naast een rist mailtjes, berichtjes en geschriftjes nu en dan, ontvingen onze leden allemaal een kerstpakketje, met een fles Acantus-wijn en een pakje cantuccini, amandelkoekjes, begeleid met een prachtige kaart met innige kerst- en nieuwjaarswensen, en de invitatie tot de digitale nieuwjaarsreceptie op zondagmiddag 3 januari.Reeds ongeëvenaard op organisatorisch gebied -zie onze exploten in Sint-Jan-  heeft Acantus nu dus ook zijn eigen pakjesdienst. koorpak.be.

 

Zoals we op 1 januari gebiologeerd (en nog licht gedrogeerd van de avond tevoren) gekluisterd zitten aan het TV-scherm voor het nieuwjaarsconcert en het schansspringen, juist, in Garmisch Partenkirchen, zaten we nu op 3 januari gekluisterd aan ons computerscherm voor een historische (….) online receptie. Iedereen zocht daarbij naar een passend decor. (Onderstaande video kan in de webbrowser Safari geopend worden door op het pictogram rechtsboven te klikken)

De voorzitter sprak met warme, bronzen stem en hief het glas, de dirigent eerder blik, zowel achteruit als vooruit, en hief het glas. We zongen een ludiek coronees nieuwjaarslied, en Amuze, onze subgroep ‘voor leute en plezier’, zorgde eveneens voor een muzikale en humoristische noot. Lenigde zo toch enigszins onze nood.

Technisch liep het niet geheel perfect, we konden niet iedereen zien, maar toch waren we even verbonden, even ‘bij elkaar’, konden we elkaar even zien en horen. Een hartverwarmend koormoment, een warme noot in deze kille tijd.

Godfried Van de Vyvere