Kokkerellen

Een rubriek uit vervlogen tijden, die we misschien kunnen heropstarten…

Na de Limoncellocrème met Italiaanse koekjes, nu een super simpele chocoladetaart, écht comfort food … eten dat je instant gelukkig maakt, dat je nostalgisch maakt, dat troost. 

Voorbereiding: 5 minuten. Bereiding: 25 minuten

Ingrediënten voor 6 personen

120g boter 

4 eieren 

90 g bloem 

2 el chocoladeschilfers

120 g pure chocolade

200 g suiker

2 el cacaopoeder

chocoladetaart
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter en de chocolade au bain marie. Roer regelmatig om.
  1. Meng in een aparte kom de eieren en de suiker, voeg er nadien beetje bij beetje de bloem bij. Meng er dan het chocolademengsel onder. Vet een taartvorm in en bestuif met wat bloem.
  2. Vul de taartvorm met het beslag. Bak de taart zo’n 15 à 25 min in de oven. 

Werk af met cacaopoeder en chocoladeschilfers.

Tip: Voor een taart met een smeltend hart, leg je een stukje chocolade of karamelsnoepje in het midden van de taart.

Smakelijk! 

Lucia De Cauwer