Ik ben Diana Kok

Diana Kok

Graag wil ik me even voorstellen: Ik ben Diana Kok, 62 jaar en na een loopbaan als medisch beeldvormer, nu net een jaar met pensioen. 

In mijn jeugd speelde ik dwarsfluit en piano. Ook zong ik in het koor “Psalité” in Sint-Niklaas. Toen ik begon te werken had ik door mijn drukke job en de opvoeding van mijn twee dochters maar weinig tijd meer voor hobby’s. Na de start van mijn pensioen kreeg ik opnieuw tijd voor oude en nieuwe hobby’s. Vorig jaar behaalde ik mijn diploma van kok aan Spermalie in Brugge. 

Pottenbakken stond ook al heel lang op mijn to-dolijstje. Met mijn handen in de klei vind ik rust en inspiratie. Op die manier probeer ik mooie en originele creaties te maken. Dat zelfgemaakte servies, waar ik al jaren van droom, zal er dus uiteindelijk toch komen. Heerlijke zelfgemaakte gerechten op een prachtig zelfgemaakt servies schikken: dat vind ik een mooi doel om naartoe te werken. 

Ook oude liefde roest niet: mijn dwarsfluit heb ik terug bovengehaald en opgepoetst. Ook mijn piano heb ik opnieuw laten stemmen zodat ik me nogmaals kon inschrijven in de muziekacademie van Sint-Niklaas.

Fijn, terug zoveel muziek in mijn leven…Maar ik miste nog iets: ik wou zingen. 

Dus besloot ik op zoek te gaan naar een koor. Op die manier kwam ik in contact met Godfried en mocht ik starten als alt in dit fijne koor.

Verder hou ik ook nog van fietsen, wandelen en eropuit trekken met de motorhome. Het maakt voor mij niet uit of het nu gaat om reizen naar een verre bestemming of dichtbij. Er zijn zoveel mooie plekjes om te bezoeken. Een lange reis plannen we steeds van september tot half oktober omdat de moestuin van mijn partner, met verse groenten en fruit, dan even wat minder aandacht vraagt. 

Ook met de kleinkinderen zijn we geregeld een weekendje weg. Samen ervaringen opdoen en delen, vinden we heel belangrijk.

Diana

CHECK THIS!