Welkom 2024

Hilde Cools

Sfeerbeeld receptie 2024

Iedereen had er maandenlang naar uitgekeken en was dus in opperbeste stemming om samen met de koorleden en vrienden van Acantus het nieuwe jaar 2024 in te huldigen op de nieuwjaarsreceptie die ook dit jaar weer plaats vond in O.C. ‘t Klooster te Vrasene.
Bij binnenkomst werden handjes geschud, werd er geknuffeld en gekust dat het een lieve lust was. Nog niet zo heel lang geleden konden we daar enkel van dromen maar kijk, soms komen dromen uit, hopelijk niet die van het virus …

Nadat de eerste dorst was gelest, was het tijd voor de speeches waar zo mogelijk nog langer naar uitgekeken werd. Onze voorzitter Hugo heette iedereen hartelijk welkom, in het bijzonder de nieuwe leden die verleden jaar hun debuut maakten. Hij was duidelijk ook opgetogen over de talrijke opkomst en maakte meteen handig gebruik van de gelegenheid om iedereen uit te nodigen voor de jaarlijkse Algemene Vergadering op 25/01. Na de hartelijke wensen voor een fantastisch koorjaar werd het stil toen “Imagine” van John Lennon weerklonk. De allergrootste wens voor 2024 van ons allemaal is en blijft meer vrede, enkel vrede voor de hele wereld !

Onze dirigent Godfried had dan toch de drie koningen in extremis nog kunnen strikken en maakte samen met Melchior, Balthasar en Kaspar een historische wandeling door de muzikale kaart van het voorbije jaar. De wijzen keken ook vooruit naar dit jaar met o.a. Paasvieringen in Beveren en Antwerpen (Sint-Carolus Borromeus kerk) en als kers op de taart een groots eindejaarsconcert. Alle monden, die net geen hapje verwerkten, vielen open bij het aankondigen van de daarvoor geplande opera Dido and Aeneas van Henry Purcell. Dát wordt pas smullen !!!

Toen was het tijd om Gerd (Wenmeekers) naar voor te vragen om een kroontje in ontvangst te nemen. Gerd had immers beslist om na meer dan 42 jaar het vocale hoofdstuk af te sluiten. Zij heeft een onuitwisbare rol gespeeld in de geschiedenis van Acantus als koorlid, bestuurslid, redactrice van het Akantje en zo veel meer. Het was dus de hoogste tijd om Gerd letterlijk en figuurlijk uitgebreid in de bloemen te zetten. Amuse en de sopranen brachten een muzikaal eerbetoon en Gerd was zichtbaar ontroerd toen ze werd onthaald op een daverend applaus na haar afscheidswoorden.
Bedankt Gerd en we zeggen gewoon tot ziens !

En zodoende is het nieuwe jaar feestelijk van start gegaan, de repetities zijn inmiddels hervat en wij kijken uit naar een jaar vol muziek en … de nieuwjaarsreceptie van volgend jaar natuurlijk 😊…