Kokkerellen

Lucia De Cauwer

Zarzuela, Spaanse visschotel met zeevruchten

Zarzuela

Ingrediënten voor 5 personen

600 gram kabeljauw (of andere witte vis)

2 uien

500 gram mosselen

1 Spaanse peper

500 gram grote gamba`s

1 blikje tomatenpuree

400 gram inktvis

2 visbouillonblokjes

eventueel venusschelpen

8 teentjes knoflook

500 gram tomaten

2 blaadjes laurier

4 el sherry

½ bosje peterselie

1 ½ dl droge witte wijn

1 citroen

zout en peper

1 mespunt saffraan

Bereidingswijze 

Verhit de olijfolie in een grote wok en fruit de ui met de knoflook en de Spaanse peper. 

Voeg laurier, paprikapoeder en saffraan toe.

Doe er dan de tomatenblokjes en de tomatenpuree erbij en laat dit even zachtjes laten pruttelen.

Doe er dan de sherry, de witte wijn en de bouillonblokjes bij. Voeg ook de vis, de inktvis en de gamba`s toe.

Als dit gaar is doe je het geheel over in een grote ovenschaal en zet je het in een voorverwarmde oven (100 graden) om warm te houden.

Verhit dan opnieuw de olie in de wok en wok de mosselen (en de venusschelpen) tot ze open gaan. De gewokte mosselen (en venusschelpen) schik je bovenop en je garneert het geheel met peterselie en citroen.

Serveertip 

Serveer de zarzuela met stokbrood en met de droge witte wijn die ook in het gerecht zit.