Ik ben Rani Van Gassen

Rani Van Gassen

Hello to all!

Aangezien alle enthousiaste koorleden zich in het Akantje voorstellen, lever ik ook graag mijn bijdrage 😊.

Ik ben Rani, ik ben 29 jaar oud en heb muziek met de paplepel meegekregen van mijn papa die trombone speelt. Ondertussen ben ik – eum, even tellen – 18 jaar spelend lid van Harmonieorkest Beveren. Saxofoon spelen is allemaal goed en wel, maar mijn échte passie lag en ligt bij het zingen.

Na het volgen van zowat elke zangles die de academie mij kon aanbieden en dus ook het merendeel van mijn vrije tijd daaraan te besteden, deed ik ingangsexamen voor de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut. 

Na heel veel vieren en vijven – zangers werden eigenlijk niet toegelaten tot de kunsthumaniora – mocht ik dan toch beginnen! Ik vormde mijn stem verder onder de deskundige leiding van Annelies Meskens, een dame met veel pit die mijn puberstreken wist te temmen. Als tweede en derde instrument nam ik piano en blokfluit.

15 dagen voor ik zou starten aan het Conservatorium van Antwerpen, opleiding zang, heb ik er dan toch voor gekozen om me niet meer verder te vormen tot professioneel muzikant maar het te houden bij enthousiaste amateurmuzikant. Na deze keuze wou ik wel graag blijven zingen! Dat deed ik bij Octopus in het kamerkoor en het symfonisch koor en bij het reizend operacollectief The Ministry of Operatic Affairs, drie koren met een dynamische bezetting onder leiding van Bart Van Reyn. Daar nam ik toch aan heel wat projecten deel, van grote oratoria tot een prachtige CD opname genaamd Birds Of Paradise (luistertip! – The Turtle Dove is mijn favorietje). Ik kreeg ook de kans om een aantal keer samen op de planken te staan met Belgische trots zoals Liesbeth Devos, Griet De Geyter en Werner Van Mechelen.

Toen ik ging samenwonen met mijn man (Paddy – de meest toondove Ier die ik kon vinden) en we begonnen te denken aan kindjes, was Octopus niet meer haalbaar. Daarom heeft mijn stem maar liefst 5 jaar stilgelegen. Na de geboorte van ons dochtertje Rae slonk mijn zangrepertoire tot ‘twinkle twinkle little star’ en ‘de wielen van de bus’. (Nog even wachten voor we omschakelen naar haar eerste aria… )

Tijdens ‘Koor in Concert’ werd ik super verrast door Acantus, een koor dat een mooie koorklank heeft, klassiek repertoire brengt én achter mijn hoek is? Count me in!

Ik hoop bij Acantus het spreekwoordelijke stof van de stem te blazen en me op een ontspannende manier terug te verdiepen in de koormuziek. 

Groetjes!

Rani