Wat komt

Godfried Van de Vyvere

Wat de hoogdagen betreft deelde ik jullie reeds het nieuwe concept mee van de Witte Donderdagviering. Niet meer voor Acantus, maar voor het Conglomeraat der Verenigde Beverse (kerk)Koren, het CVBK. Acantus kan Goede Vrijdag en de Paaswake blijven verzorgen.

Tot nader order blijven de andere hoogdagen zoals voorheen, ik denk ook opnieuw 15 augustus, tenzij wij onze plaats daar verspeeld hebben door vorig jaar zeer uitzonderlijk niet te zingen wegens het drukke jubileumjaar.

Ton in Ton

 Op zaterdag 27 mei, de vooravond van Pinksteren, komt Vokalensemble Ton in Ton uit Eisenstadt bij ons op bezoek, voor een gezamenlijk concert in de Sint-Martinuskerk. De rest van hun bezoek aan ons land organiseren zij op eigen houtje, met o.a. een bezoek aan Gent en Brussel. Ons gezamenlijk concert in Oostenrijk kreeg de benaming On the road. Ik denk voor nu iets in hetzelfde ‘genre’, bijvoorbeeld Muziek zonder Grenzen. Of Zingen zonder Grenzen. Andere tips? Het ‘zonder grenzen’ kan verschillende betekenissen hebben, bijvoorbeeld zonder grenzen tussen muzikale genres, een gemengd programma dus met wat klassiek, wat romantisch en modern, een vleugje jazz… zoals het ook in Mörbisch het geval was.

Voor het aperitiefconcert In den Hemel op 27 augustus is de heer Van Steenlandt Fiorenzo reeds contractueel vastgelegd. De F1-wedstrijd in Francorchamps is dit jaar immers een maand vroeger…

Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober staan wij opnieuw op het (grote!) podium, samen met de 150-jarige harmonie Kunst en Vreugd, in de kerk van Haasdonk. De eerste Afrikaanse stapjes zijn al gezet. Shosholozaaaaaaaaaaaa! 

Choralmesse Bruckner, Fiddler man, Dry your tears Africa, Meridian, Benedictus (Armed man), stukjes Carmina Burana, Chanson d’amour, Music was my first love (?), ……..allemaal nieuw voor ‘t nieuwe jaar! 

Om te zingen altegaar!