Wat komt (nog) (niet) (meer) 

Koffiedik kijken

en 

Eén groot vraagteken

Laat ons hopen dat we begin oktober op koorweekeinde kunnen naar Lier (we zullen zien wat daarover in het volgende A-kantje zal staan…). Maar als we horen wat nu al geannuleerd wordt voor het najaar…Koffiedik dus. Toch maar blijven hopen, we zijn geen grote groep, er is geen publiek optreden mee gemoeid. Twee dagjes quarantaine in onze bubbel van 50 in Bed Muzet. Yes! Moet kunnen! We gaan gewoon! Lierke plezierke.

Laten we ervan uitgaan dat, verder, de meest positieve en plausibele prognose is, het jubileumconcert voor de Piet Stautkring, op zondag 21 maart 2021. Jullie kennen reeds het programma. Na de uitvoering van het ‘Stabat Mater’ van Pergolesi door Liesbeth Devos, Jan Wouters en ensemble a, volgen door Acantus en orkest de koordelen uit de Bachcantate ‘Bleib bei uns’, en de psalmzetting van Handel ‘Laudate Pueri Domini’. Alvast een programma om naar uit te kijken. 

Ton in ton

Over de andere  zaken heeft het bestuur nog geen beslissing genomen. Wat met het Oostenrijkse koor Ton in Ton, die op 13 juni naar ons zouden gekomen zijn? Nemen wij deel aan de Choir Games, begin juli 2021? Deelname én repertoire moeten beslist worden tegen 15 juli a.s.. Wat met de koorreis? Wellicht wordt alles met een jaar opgeschoven, Ton in Ton in 2021 bij ons, en wij in 2022 op tegenbezoek. Dat valt dan samen met ons jubileumjaar, 75 jaar Acantus. Tegen die tijd zal er wel al een vaccin zijn…

Laten we ons vastklampen aan al die mooie vooruitzichten.

 

En vooral…hopen dat we in een niet te verre toekomst weer samen  kunnen zingen.

Moed houden!

 

Godfried Van de Vyvere