Speech Marleen

Marleen Heynderickx

Buenas noches a todos. No voy a cantar una cançion pero …

I was asked to introduce myself, so here I am.

Er zijn al vijf kladversies van deze voorstelling in de vuilnisbak beland, we gaan het nu dus moeten doen met versie 6.

Op maandag 17 juli 1961 bedroeg de gemiddelde temperatuur in België 14.2°C, er viel 2,3 mm neerslag gedurende 1,4 uur en er was 6,1 uur zonneschijn. In Cuba was er de invasie van de Varkensbaai, en in Sint-Niklaas werd een meisje geboren. Ik dus. Geboren onder het sterrenbeeld ‘Kreeft’.

Nu ben ik op het www, beter gekend als tinternet, eens gaan zoeken naar de eigenschappen van een ‘Kreeft’, en geloof het of niet, ik herkende mezelf onmiddellijk. 

Doop Marleen

Ik geef hier een kleine bloemlezing…

Kreeften zijn vrij gesloten en laten nooit het achterste van hun tong zien. Ze houden hun gedachten en emoties graag voor zichzelf.

Kreeft stelt liever geen eisen, maar als Kreeft iets wil, kan Kreeft behoorlijk overtuigend en vasthoudend zijn.

Kreeften hebben de neiging conflicten uit de weg te gaan.

Een Kreeft houdt niet van het onbekende, is emotioneel en verschuilt zich soms voor de buitenwereld.

Kreeft heeft moeite met loslaten. Een onplezierige of een lelijke opmerking van iemand, Kreeft aanvaardt excuses, maar vergeten en vergeven kan Kreeft niet onmiddellijk. Men weze gewaarschuwd!

Het sterrenbeeld ‘Kreeft’ is beschermend naar anderen, maar vooral naar zichzelf. Het kan lang duren voordat een Kreeft iemand vertrouwt.

Kreeft zal familie of vrienden nooit in de steek laten.

Kreeft is en diplomatieke, geduldige luisteraar, maar heeft niet de behoefte om over eigen gevoelens te praten.

Kreeften zijn dromers met een fantasie die geen grenzen kent. Ze staan daarom altijd open voor nieuwe ideeën. Laat ze dus maar komen, die nieuwe ideeën.

Alors, chers Acanti, il ne me reste que vous souhaiter encore une bonne soirée et te vous dis au revoir, farewell, auf Wiedersehen, goodbye!