Wat komt

Godfried Van de Vyvere

De blik als immer scherp vooruit, de steven fier en moedig gericht naar Wenen, Burgenland (Mörbisch, Rust, Eisenstadt) en Bratislava. We gaan zingen in de kerk waar Joseph Haydn begraven ligt, we geven een concert samen met het koor Ton in Ton van Linde Devos op twee kilometer van de grens met Hongarije, we bezoeken het kasteel van het adellijke Hongaarse geslacht Esterhazy voor wie Haydn dertig jaar werkte als componist en kapelmeester, we gaan weer varen (zij het een korte oversteek van oever tot oever van de Neusiedler See), we gaan fietsen (een ‘remake’ van onze uitgeregende fietstocht door Parijs) langs de rietkragen rond het meer, van Oostenrijk naar Hongarije en weer naar Oostenrijk, we bezoeken de prachtige steden Wenen en Bratislava. Als de staking van het personeel van Brussels Airlines er geen stokje voorsteekt, tenminste… Op het ogenblik dat ik dit schrijf is het toch bang afwachten.

Na een korte zomerpauze bereiden we ons voor op de flashmob in winkelcentrum De Warande en op het jaarlijkse aperitiefconcert ‘In de Hemel’: Acantus 75, singing & swinging. Door dit vele fraais, laten we de tenhemelopneming van Maria eens over aan anderen.

Na het hemelweekeinde stomen we dan fors door richting jubileumconcert met als hoofdmoot het Requiem van Mozart. Het koorweekeinde te Lier op 24 en 25 september zal een, noodzakelijke, boost geven. Allen daarheen dus! 

Op zondagavond 20 november valt dan het doek over dit jubileumjaar. Misschien met een receptie in een spiegeltentje? Ik ken een hele schone…