Ik ben Arnout

Arnout van Samang

Hallo. Ik ben Arnout Van Samang, 49 jaar en vader van drie kinderen en werk gedurende 20 jaar voor de ‘Rijksdienst voor Pensioenen’ als  dossierhouder. 

Wat muziekvorming betreft, heb ik in Bonheiden de volledige muziekacademie gevolgd. Daarna volgde ik pianolessen om nadien over te gaan naar het instrument orgel. Zo heb ik tien jaar lang het O.l.V. koor van Bonheiden begeleid als orgelist. Toen ik als getrouwde man in het Waasland terechtkwam, heb ik het koor van Bonheiden ingeruild voor het Sint-Janskoor van Beveren. Ook daar deed ik tien jaar lang dienst als orgelist.

Dan heb ik het jeugdkoor Alabaré opgericht, waar ik als dirigent ruim twaalf jaar de leiding heb genomen. 

Verder volg ik al gedurende jaren dirigentencursus bij Koor&Stem en orgelles bij Jos Bielen. Zelf zing ik als zanger in het koor van de academie van Beveren en ben ik al jaren lid van het kamerkoor Sistina allebei onder de deskundige leiding van Hera Wyckers. 

Ook vanaf juni heb ik eindelijk de stap gezet om bij Acantus te komen zingen onder de deskundige leiding van Godfried Van de Vyvere. Ik mocht al meteen een rijke koorervaring opdoen in het jubileumjaar van Acantus nl. het meezingen van het Requiem van Mozart…., wauw wat was dat een mooie bijzondere ervaring met deze zeer fijne groep. Dit is al het mooiste wat ik ooit uit mijn koorervaring mocht meedoen…..:) Ik kijk alvast verder uit naar de komende jaren bij Acantus!