Ik ben Anne

Anne Beumer

Mag ik me voorstellen? Ik ben Anne en werk zo’n 37 jaar voor de energie- en watersector in Nederland.

In 2018 heb ik na een lange en intensieve zorgperiode mijn man verloren, kort na het wegvallen van mijn beide ouders. In eerste instantie ben je druk met regelen en werken en heeft het tijd nodig om dit een plaatsje te geven. Een boek met mooie herinneringen was hiermee tot een einde gekomen. Een nieuw boek lag op de lessenaar om open geslagen te worden.

Anne

Dit nieuwe boek is begonnen met het vinden van een bosje, dat ik heb gekocht als een ‘in sweet memory’. Dit heb ik Rosewood genoemd. Een plek waar je kunt genieten van de vogels, eekhoorntjes, reetjes en waar wel eens een vos doorheen struint. Met een wildcamera is het volop genieten. Op dit moment staat er nog een chalet, maar deze gaat weg om dit deel ook terug te geven aan de natuur. In plaats van het chalet kan ik met mijn bus de nodige spulletjes meenemen.

Het genieten van de natuur en iets kunnen bijdragen is iets uit het eerste boek dat ik in dit nieuwe boek wil meenemen. Zoals mijn zanglerares Iryna me voorspiegelde, heeft muziek haar wortels in de natuur. Kijken hoe een vogeltje zingt, helpt om je lessen beter te begrijpen.

Muziek heeft altijd een belangrijke rol gespeeld. Van jongs af aan ben ik door mijn ouders ondergedompeld in klassieke muziek van zeer oud tot post-modern. Ik ben privé pianolessen gaan volgen. Enkele jaren daarna mocht ik ook altvioollessen gaan volgen op de muziekschool en heb ik kunnen genieten van het meespelen in een ensemble. Daar heb ik ondervonden dat samen muziek maken veel plezier en energie geeft. Mijn altvioollerares heeft een aanstelling gekregen in het Concertgebouworkest en daardoor heb ik deze lessen moeten stoppen bij gebrek aan een leerkracht kortbij. 

Vanaf mijn twaalfde heb ik af en aan de eredienst mogen begeleiden. Nadat ik cursussen bij de RSCM heb gevolgd ben ik orgellessen gaan volgen. Daarvoor kon ik oefenen op het orgel in de RK kerk. Dit was het begin van het begeleiden van het kerkkoor. Van daar heb ik de overstap gemaakt naar zang in een gemengd koor. Bij de dirigente van dit koor, Bea Zwadlo, heb ik zanglessen gevolgd. Door de gezondheid van mijn man heb ik dit een tijd moeten onderbreken. Vervolgens ben ik gaan zingen voor projecten. Om me goed voor te bereiden op deze projecten, ben ik lessen gaan volgen bij Iryna Zhynkina.

Van zodra ik in Stekene ben komen wonen, ben ik op zoek gegaan naar een koor en ben ik bij Muzenisse terecht gekomen. Helaas hebben door de coronaperiode daar veel leden afgehaakt. Gelukkig hebben de leden mij geholpen bij het zoeken naar een ander koor en zo ben ik bij jullie uitgekomen. Het is volop genieten om bij jullie intensief met muziek bezig te zijn en mee te mogen doen met jullie activiteiten. Er is een mooie melodielijn ontstaan in mijn nieuwe boek, dank daarvoor!